Story

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 4141 alkalommal

Bemutatás:

A történet 1989 végén kezdődött, ekkor alakult meg a zenekar. A felállás a következő volt:
Schäfer Ferenc - ének
Vincze Péter - gitár
Paveszka Zsolt - basszusgitár
Nagy Kornél - dob
Az amatőr zenészek nagy odaadással írták, szerezték dalaikat. Később Nagy Kornél helyére Richnowszky Emánuel érkezett. Az 1993-as Ki Mit Tud?-on Újvilág című dalukkal az országos előválogatóig jutottak.
Még ebben az évben megérkezett az első demo, Porszem vagy! címmel.

Ezen az anyagon már egy lényegesen keményebb és kidolgozottabb zene hallható, köszönhetően a sok próbának és a koncerteknek. Nehéz idők voltak ezek a zenekar számára, a munkát tagcserék nehezítették.
1993 végén a csapat egy újabb mérföldkőhöz érkezett. A zenekar úgy érezte, hogy szükség van egy második gitárra is, hogy a hangzás vastagabb és súlyosabb legyen. Paveszka Zsolt révén ekkor került az együttesbe Macher Zoltán. Az akkori felállás:
Schäfer Ferenc - ének
Vincze Péter - gitár
Macher Zoltán - gitár
Paveszka Zsolt - basszusgitár
Richnowszky Emánuel - dob
Már-már úgy tűnt, hogy végre kialakult egy megbízható és tartós felállás, mikor is 1994 augusztus 28.-án egy mosonmagyaróvári koncert előtt egy sajnálatos zenekari vita következménye folytán Schäfer Ferenc kilépett a csapatból. Pár nap múlva Paveszka Zsolt is úgy döntött, hogy már nem tudja ellátni maximálisan zenekari teendőit. A basszusgitáros utódja Polgár Péter lett, aki új lendületet hozott a csapatnak. Az énekesi posztot, a gitár mellett Macher Zoltán vette át. Ettől a naptól számíthatjuk a Story együttes legsikeresebb és legstabilabb felállását.
Macher Zoltán - gitár, ének
Vincze Péter - gitár
Polgár Péter - basszusgitár
Richnowszky Emánuel - dob
Innentől kezdve felpörögtek az események, mert a csapat intenzív dalírásba és koncertezésbe kezdett, melynek első kézzel fogható eredménye, a már stúdióban felvett ...Megtiporva demo lett.

Ezt az anyagot Szombathelyen az LMS stúdióban rögzítették. Ez az anyag még szerzői kiadásban látta meg a napvilágot, de így is sok zenehallgatóhoz eljutott. A nagyon pozitív visszhangoknak következményeként jelent meg 1998-ban a következő demo Humanophobia címmel.

Ekkorra már egy teljesen kiforrott stílussal és mondanivalóval rendelkezett a zenekar. Kialakult egy megbízható közönségbázis is, akiknek a zenekar nagyon sokat köszönhet. Időközben rengeteg segítője lett a csapatnak és egy jól sikerült fellépés után, az éppen akkor induló Nephilim kiadó leszerződtette a bandát. Végre megjelenhetett a várva várt első album, mely a Kontroll címet kapta.

A kiadó jóvoltából olyan zenekarokkal turnézhattak a srácok, mint a Pokolgép, vagy a Tankcsapda. Ebben az időszakban volt olyan hét, hogy három koncertet is kellett adniuk. Többször bejárták az országot, eljutottak Szlovákia egyes területeire is. Nagyon sok zenekarral sikerült baráti kapcsolatba kerülni, mely mind a mai napig tart. A rengeteg koncertnek köszönhetően országosan is ismert lett a zenekar. 2000-ben rögzítették Killennium című albumukat hazánk egyik legszínvonalasabb stúdiójában, a HSB-ben, Scheer "Max" Viktor (referencia: Tankcsapda, Ektomorf, Moby Dick ...) vezetésével. Ez az album hangzásában, kiállásában is versenyre kelhetett a külföldi albumokkal.

Sajnos a heavy metal zenekaroknak nem kedvező időszak a Story-t sem kímélte. Egyre kevesebb néző volt a koncerteken és a zenekar bár mindig a maximumot igyekezett nyújtani, úgy döntött, hogy befejezi a történetet. Az utolsó koncertre 2002 október 11.-én került sor, ahol méltóképpen elbúcsúztak a rajongóktól. 2006 február 11.-én egy felkérésnek köszönhetően összeálltak egy kis örömzenélésre, amelynek a közönség is szemmel láthatóan örült. Itt az a klasszikus felállás játszott, amelyik ismertté tette a Story nevet, vagyis:
Macher Zoltán - gitár, ének
Vincze Péter - gitár
Polgár Péter - basszusgitár
Richnowszky Emánuel - dob
És a "történet" folytatódik, mert jjá alakult a STORY zenekar! Újult erővel és energiával dolgozunk az új dalokon és szövegeken, nem elfelejtve a régi dalokat! Hamarosan újabb hírekkel és koncertdátummal jelentkezünk! Addig is kérünk benneteket, hogy osszátok, minél szélesebb körben a zenekar oldalát, ezzel is sokat segítetek nekünk!

Biográfia:

Porszem vagy! (demo 1993) Porszem vagy Pengeélen Új világ Félelem Ha az est leszáll Elfordult az Isten Az út véget ér Ne mondd, hogy várjak Rólad szól az ének Pokoli érzés Emlék ...Megtiporva (demo 1995) Miért?! Hiába sírsz Vak hit Nem vár rád senki Megfagyott a láng Álarc mögül Ebből elég Kóma Humanophobia (demo 1998) Humanophobia A Story folytatódik Szemet szemért Meddig tart még? Emlékek nélkül Árnyékország Túl a felhőkön Gyűlölj! Kontroll (1999 album) Intro XX. századi Jézus Az utolsó változat Az idegen Haláltánc Egyetlen perc Kéz a kézben Érzelmek harca Elkopott érték Emlékek nélkül Kontroll Földi angyal (bonus track) Killennium (2000 album) Killennium (RBMK-1000) Krízis Feszül a test Világtalan világ Lélekharang Ne bízz meg bennem Pantomim hazugság Gyűlölj! Megölném a halált Túl a felhőkön Minden lángol Az örök történet

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább