Belau

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 4258 alkalommal

Bemutatás:

Igazi repülőrajtot véve, 2016 januárjában kezdett koncertezni a Kedves Péter egyszemélyes projektjéből élőzenés felállássá formálódott Belau zenekar. Első daluk, az Island of promise elsöprő sikert aratott: megnyerte az Első Magyar Klipszemlét, több rangos portál az év klipjének választotta, a Deezer és az Index is az év dalai közé sorolta. A Belau azóta fellépett már a Szigeten, a Balaton Soudon, a kolozsvári Untold Festival-on, a Campuson és a Paloznaki Jazz Pikniken is. Lemezbemutató koncertjüknek az A38 ad majd otthont 2016. novemberben. A hétköznapokból való kiszakadás, a tengerparti nyugalom felé csordogáló, fülbemászó downtempo zenéjével a hétköznapokat csillapító formáció mottója: „Take you to the sea!”

Biográfia:

Kedves Péter egyszemélyes projektjének létrehozását eddigi utazásai, kalandjai és áhított céljai inspirálták, ötlete egy félreeső, tengerparti horvát faluban pattant ki a fejéből. A Belau világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A Belau üzenete egyszerű: próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből és igyekezzünk megélni a pillanatot. Ennek megfelelően a cél, hogy a zene hatására belső utazásra induljon a hallgató, olyan reményteli és napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni és képes meglelni a harmóniát. A letisztult nyári hangulatnak és az elegáns hangvételű daloknak köszönhetően zenéjét a „sundowntempo” stílusjelzővel címkézte. A Belau debütáló dala szeptemberben látott napvilágot, Island of Promise címmel, amelyhez a számos elismerést és díjat begyűjtő Damokos Attila készített egy természetközeli, egysnittes mozgóképet. A klip megnyerte az első Klipszemle különdíját. A jövőben teljes formációvá bővülő projekt hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább