Soulbreakers

Zenei irányzat: blues-rock
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2486 alkalommal

Bemutatás:

A Magyar Rock Blues és Heavy Soul zene feltörekvő, egyik legtehetségesebb zenekara, mely két frontemberrel is bír : Kyru-val és a Magyar Voice-ből ismert Pleszkán Écskával.

Biográfia:

Soulbreakers A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers zenekar feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek keltette élmény gyakran idézi meg a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait. A hetvenes évek zenei világát ugyanakkor egyedi hangzásvilágukkal teszik korszerűvé és izgalmassá. Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (a Napokon, a Seen és az Esclin Syndo együttesekben), ebben a formációban azonban négy húron pendül. A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán. Az alapítók között volt még Péter Gábor és Radovics László „Kyru” is. Őket a kilencvenes évek legendás rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble – „Kirúgott a hámból” – ismerhetjük. Kyru azóta persze számtalan rock és blues formációhoz kölcsönözte összetéveszthetetlen orgánumát (P. Boksz, Üzletembers, Virga Negra, Casanova musical). Az együttes énekesnője Pleszkán Écska sikerrel szerepelt pár éve a The Voice műsorában Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Écska az elmúlt másfél évben elválaszthatatlan részévé és teljes körű tagjává vált a Soulbreakers megzabolázhatatlan és energiával teli csapatának, valamint tökéletes kiegészítője a zenekar férfi énekesének, a Magyar blues hercegének (mert ugye Bill a Király) Kyrunak. Kevés olyan zenekar volt a hazai rock történelemben, amely két frontemberrel büszkélkedhetett a Hobo Blues Band-en kívül. A Soulbreakers két zseniális torka, hol duettként, hol egymásnak vokálozva tökéletes összhangban mutatják be, hogy igen is megfér két dudás egy csárdában. Écska saját bevallása szerint gyerekkora óta bábfüggő, és ez korántsem mellékes szál az életében, ugyanis a zene mellett a bábjáték és a bábkészítés a szenvedélye. Az elmúlt években kétszer is díjazták munkáit az Ifjúsági Művészeti Fesztiválon. Fővárosi és vidéki helyszíneken is kiállították bábjait, köztük a Bárka Színházban is, ahová korábban csupán egyetlen bábjátékost hívtak meg, Kemény Henriket. A zenekar tagjai: Pleszkán Écska - ének Radovics László „Kyru” - ének Ratkóczi Huba - basszusgitár Péter Gábor - gitár Mózes Zoltán - dobok

Tagok:

Pleszkán Écska

szövegíró

Soulbreakers

zeneszerző

Albumok:

Soulbreakers Beat Up!

Beat Up!

2015

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább