Sadant

Zenei irányzat: Trip-Hop
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 3219 alkalommal

Bemutatás:

Kunert Péter zeneszerző-zenei producer underground trip hop zenekara, számos klub- és fesztiválkoncert állandó szereplője 2008 és 2012 között. Jelenleg a zenekar második nagylemezén dolgozik.

Biográfia:

A SADANT-et Kunert Péter zeneszerző-producer alapította. 1996 óta több mint negyven színdarabban, táncprodukcióban és filmben dolgozott, emellett underground zenekaraival koncertezett. Aembryon nevű elektro formációjának Denizen című száma megjelent a Budapest 2000 című BMG válogatáslemezen. A SADANT eredetileg Kunert félig akusztikus, félig elektronikus instrumentális zenéjére épült, a számok a dalszövegírók (MC Zeek, Lamm Dávid, Pető Kata) és társszerzők (Keresztes Tamás, Lamm Dávid) által nyerték el végső formájukat. MC Zeek a Dj Cadik és Dj Palotai nevével fémjelzett, évek óta nagy sikerrel futó heti party sorozat állandó MC-je, a Realistic Crew és az Uno Y Medio tagja. Zeek és Kunert 2009-ben meghívottként workshopot tartott a Berlinben megrendezett European Poetry Slam rendezvényen. Lamm Dávid a Balázs Elemér Group gitárosa, együtt dolgozik Szalóki Ági népdalénekesnővel, és saját triójával is rendszeresen koncertezik. Pető Kata szabadúszó színésznő, énekesnő,\r\nKunerttel való munkakapcsolata 1996-ban kezdődött. Szigeti Barna dobos 1993 óta tagja volt Kunert Péter összes formációjának (Bluescat, Mad Magazine, Basta Finucci). Keresztes Tamás a Katona József Színház színésze, zongorista, filmes- és színházi zeneszerző. Kovács Zoltán billentyűs a csapat legújabb tagja, ő kezeli élőben az elektronikát. A zenekar 2008 nyara óta koncertezik, azóta sokfelé játszottak (Gödör, Merlin, Take Five, Múzeumok Éjszakája, Trafó, Balaton Sound, Csehország - Divadelni Klub, valamint közös koncertet tartottak a Realistic Crew-val, és Akkezdet Phiaival is.) A SADANT élőben nem használ elekronikus alapokat, a zenekar célja az volt, hogy élőben vigye színpadra a félig elektronikus, félig akusztikus dalokat, így a koncerteken csak néhány hangmintát szólaltatnak meg szintetizátor billentyűzeten, fűszerezve a hangszerelést (dob, basszus, zongora, gitár, rhodes, scratch).\r\nNégy vokalista teszi sokszínűvé a zenét, mc, énekesnő és két énekes. Koncertjeiken gyakori vendég Bóna János hegedűművész és Dj Marka. A zenekar állandó hangmérnökkel dolgozik, a hangzásért Kócsó Péter a felelős élőben és lemezen is. A SADANT zenéje különböző műfajok stílusjegyeinek keveréke, elektro, hip hop, jazz, downtempo, trip hop, dubstep, stb. A zenekar Grinder című száma megjelent a Music Export Hungary \"Hungry For Hungary\" 2008-as promóciós válogatáslemezén. \r\n2010 végén jelent meg a zenekar nagylemeze a DDK Production gondozásában (SADANT - Seven, DDK Records 2010).

Sadant dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább