Woodstock Barbie

Zenei irányzat: blues-rock
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 6, összesen 1300 alkalommal

Bemutatás:

Woodstock Barbie a lágy, soul-os blues rock és a kemény, karcos stoner rock határmezsgyéjén táncol.

Biográfia:

A Grizzly-t is alapító Horváth Arián kezdett kísérletezni olyan zenével, ami a fa és fém anyagok elemeiből épül fel, és ki akarta próbálni, hogy ezt meg tudja-e ülni egy női énekes. Tavaly összeállt a zenekar, ősszel jelent meg első kislemezük Never Gonna Fall in Line címmel, amit a címadó dalhoz készült klippel indítottak útjára. Zenéjük egyedi íze a tagok különböző zenei hátteréből fakad. Pádár Alexandra (ének) elsősorban a jazz, swing és r&b világából érkezett. Horváth Arián (gitár, billentyűk) ősidőktől fogva a sludge-stoner-metál Grizzly gitárosa. Vilczek Áron (basszus) a Grizzly basszusgitárosa és a Run Over Dogs alapító-gitárosa. Gilinger Ádám (dobok) korábban olyan zenekarok dobosa volt, mint a Bohemian Betyars, az Antonia Vai Band, a Császári Pillanatművek, a Nagy Edi Projekt vagy a Dungaree.

Első koncertjük a kanadai Dopethrone zenekarral közös buli volt a Dürerben, majd a lemezt a közel teltházas Robotban mutatták be. A karantén alatt jelentették meg a Live at Pinewood c. élő videóikat, amit a budapesti Pinewood Stúdióban rögzítettek, és már szerepel benne két új dal a most készülő második kislemezükről. Még a vírus előtt meghívást kaptak a szerbiai Mount of Artan fesztiválra, ami a korábbi évek fellépőit tekintve (pl. Naxatras) nagy megtiszteltetés nekik. Bár sajnos tavasszal rengeteg fellépésük elmaradt, adhattak karanténkoncertet az A38 Hajó színpadán és augusztusban felléphettek a Fekete Zaj fesztiválon is, ahol nagy sikerük volt. A Fülesbagoly tehetségkutató debreceni döntőjében II. helyezét értek el, megkapták a legjobb énekesnőnek járó díjat, a legjobb hangszeres zenésznek járó Újfalusi Gábor-díjat és a Campus fesztivál különdíját is, valamint bekerültek az Öröm a zene döntőjébe a Hajóra. Új kislemezüket pedig december 3-án a Robotban mutatják be.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább