Aranyhajú Hármasok Produkció

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 985 alkalommal

Bemutatás:

Van egy egyetemes kincsünk, egy sok nemzet kulturális örökségében jelen lévő tündérmesénk, melynek legkorábbi irodalmi feljegyzése a XVI. századból ered, Giovanni Francesco Strapalorától, majd a XVIII. században francia gyűjteményekben is megtaláljuk. Az aranyhajú gyermekekről szóló mese nemzetközi és magyar variánsai az Aarne–Thompson–Uther (ATU) Index nemzetközi besorolása szerint az ATU 707 jelzet alapján kereshetők ki.

Naphéroszok hívása – ősidőktől fogva
Látszólag alaposan felkutatott történetről van tehát szó, de ez csak akkor igaz, ha nem akarunk a történet keletkezésének ősrégi idejébe visszatekinteni. Oda, ahová források híján a tudomány eszközeivel már nem lehet eljutni. Viszont az aranyhajú gyermekek, ennek a történetnek a magyar naphéroszokat formázó hősei valójában éppen ide hívnak meg minket – már ősidőktől fogva.

Egy örökség elvesztése – transzgenerációs trauma
Ezt a meghívást elfogadva Toót-Holló Tamás, a darab írója az aranyhajú gyermekek történetében felismeri és meggyőzően azonosítja az ősi kultúrák világkorszakokról szóló érckori példázatait – a királyi udvarban megszülető naphéroszok kopókölykökre cserélésének nemzeti sorstragédiájában pedig a magyar csillagvallási örökség elvesztésének transzgenerációs traumáját fedezi fel.

Biográfia:

Amit ezen a színlapon látni, az a megtévesztésig hasonló egy színházi előadás plakátjához. A megtévesztés szándékáról viszont szó sincsen – a projekt alkotói, az Aranyhajú Hármasok Produkció közreműködői nem hamis látszatot akarnak kelteni, hanem jogos büszkeségüket szeretnék kifejezni.

Nem: ez még nem egy színházi előadás színlapja. De igen: ez már egy minden részletében kidolgozott folkopera két felvonásának tételeiből és a hozzá csatlakozó kobzos közjátékok históriás énekeinek sorozatából álló stúdiófelvétel szupergruppjának zenei seregszemléje. Amit már most büszkén fel lehet mutatni, s az alkotók fel is szeretnének mutatni.

Aranyhajú Hármasok Produkció dalszövegek (46 db):

További dalszövegek megjelenítése
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább