Mary Zsuzsi

Mary Zsuzsi
Teljes név: Mary Zsuzsi
Együttes: Anyák napi dalok, Mary Zsuzsi,
Hangszer, szerep: ének
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 11459 alkalommal

Bemutatás:

Mary Zsuzsi (Szeged, 1947. október 13. – ) magyar táncdalénekesnő. Első férje Dobos Attila zeneszerző, szövegíró, második férje Klapka György üzletember.

Biográfia:

A szegedi származású lány 1965-ben tűnt fel: ekkor énekelte el Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjének betétdalát, a Te szeress legalább címűt. (Ugyanekkor Mikes Éva előadásában is ismertté vált ez a szám.) Az igazi sikert azonban a III. táncdalfesztivál hozta el számára, későbbi férje, Dobos Attila ekkor szerezte számára a Mama című slágert, ami megosztott első díjat kapott. Ezen győzelme alapján jutott ki a keleti blokk országai számára, Szocsiban megrendezett Táncdalfesztiválra. Itt a Mama harmadik helyezést ért el, az első helyezett számot – melyet a szovjet táncdalénekesnő, Edita Piekha adott elő – aztán Mary Zsuzsi itthon magyarul énekelte, amivel szintén sikert aratott (Trombitás). Sikerei csúcsán, a hatvanas évek végén váratlanul férjével együtt disszidált, és csak a kilencvenes évek elején tért vissza Magyarországra. Biszexualitását nyilvánosan vállalja.

Mary Zsuzsi műsora ötvözi a slágereket az új számokkal. Minden korosztály egyaránt élvezi előadásait a színpadon nyújtott közvetlensége, vidámsága és előadói stílusa miatt. Új számaival a fiatal nemzedékhez is szól már, az "almát eszem" feldolgozás nagyon népszerű a fiatalok körében is. Koncertfellépései tomboló sikert aratnak országszerte.

Alkalmanként jótékonysági rendezvényeken is részt vesz. Hagyományos zenés fellépésein kívül műsorvezetést is vállal.

Forrás: Wikipédia

Zenekarai (2 db):

Mary Zsuzsi

Mary Zsuzsi

(ismeretlen - napjainkig)

Mary Zsuzsi dalszövegek (2 db):

Géza gyere(Mary Zsuzsi)

Mary Zsuzsi: Mama(Anyák napi dalok)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább