Balczó Péter

Balczó Péter
Teljes név: Balczó Péter
Együttes: Adagio,
Hangszer, szerep: ének
Megtekintve: Ma 1, összesen 1731 alkalommal

Biográfia:

Az 1983-as születésű fiatal tenort szépen formálható, erőteljes lírai hangja mellett erős színpadi jelenléte és az opera műfajában nem szokványos kiemelkedő színészi képességei teszi generációjának egyik legtehetségesebb művészévé.
Zenei tanulmányait Debrecenben végezte, egyetemi tanára Mohos-Nagy Éva volt. Énekesi karrierjének kezdete is a cívisvároshoz kapcsolódik, ahol a Csokonai Színház operaelőadásiban próbálhatta ki magát először. Zenei pályáján nagy áttörést jelentett, hogy 2010-ben megosztva kapta az Armel Operaverseny fődíját a Traviataban nyújtott alakításáért.
Ezt követően egyre több főszerepet kapott a magyar teátrumok opera- és operett produkcióiban. 2010/2011-es évadban két nagy operett főszerepet is énekelt: Lehár A mosoly országában Szu-Csong herceget alakította, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjében pedig Edvint játszotta sikerrel. 2011-ben rendkívül sokféle szerepben láthattuk mind itthon, mind külföldön. Olaszországban énekelte Don Ottaviót (Mozart: Don Giovanni), Szlovéniában Rómeót (Gounod: Rómeó és Júlia), Szegeden Malatestinót (Zandonai: Francesca da Rimini), valamint Rodolfót (Puccini: Bohémélet) Miskolcon és a Kolozsvári Magyar Operában. 2012-ben Pinkerton szerepében (Puccini: Pillangókisasszony) láthatta a közönség a Szegedi Nemzeti Színházban, Rodolfóként (Puccini: Bohémélet) pedig a Debrecenben.
A Magyar Állami Operaházban 2012-ben debütált Alferdo szerepében (Verdi: Traviata)
Egyre bővülő változatos repertoárjából már két önálló dalestet is rendezett Budapesten.

Zenekarai (1 db):

Adagio

Adagio

(ismeretlen - napjainkig)

Balczó Péter dalszövegek (0 db):



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább