Kiss Judit

Kiss Judit
Teljes név: Kiss Judit
Együttes: Groovehouse,
Hangszer, szerep: ének
Megtekintve: Ma 1, összesen 1811 alkalommal

Bemutatás:

művésznevén: Judy
Szolnokon született 1974. november 30.-án.
Már kiskorában is énekesnő szeretett volna lenni, tizenöt éves korában felvették a pesti OSZK stúdióba.

Biográfia:

1995-ös Pop-rock Fesztiválon tűnt fel. Ezután jelent meg első, önálló lemeze Vad tangó címmel. Rajta 3 a Tűz a jéggel és a 3 Éjjel, 3 Nappal című dalokkal még a fesztiválról.

1998 októberében csatlakozott az akkor még duóban (Bogár Miklós és Kárpáti Zsolt) felálló Groovehouse együtteshez.

1998. december 14-én súlyos autóbalesetet szenvedett, amibe majdnem belehalt. Arca teljesen összeroncsolódott, szinte nem maradt a testében ép csontja, ráadásul bordái átszúrták a tüdejét, ezért légmellet kapott. Az orvosok egy hónapig küzdöttek az életéért - a Velvet szavaival élve.[1] Ezért az első albumuk a tervezett február helyett csak 1999 júliusában jelenhetett meg. A második album készítése közben Bogár Miklós kivált az együttesből és külföldre ment dolgozni, így duóvá alakult at együttes. 2001-ben nagyot fordult a világ körülöttük: megjelent 2. nagylemezük Hajnal címmel, és innentől kezdve nem volt megállás. Sorra jöttek az elismerések, díjak, fellépések, majd az újabb lemezek. Minden olyan díjat besöpörtek, amit csak lehetett Magyarországon. 2003-ban újabb lemezzel jelentkeztek Ha újra látom címmel. 2005-ben jelent meg Ébredj mellettem, majd 2008-ban Hosszú az út című lemezük.

2008 októberében megjelent Csaba Adrienn Judy Szemtől szemben című könyve, mely életét kíséri végig a balesettől egészen az esküvőjéig. Judy férje Nagy Roland, aki a Groovehouse dobosa (volt), de 2009 januárjától külön utakon járnak. Úgy tervezték Zsolttal, hogy 2009-ben megjelentetik a 6. lemezt, de az soha nem került a lemezboltok polcaira. Élete fordulatot vett, mikor 2011 márciusában bejelentette: kiszáll a Groovehouse-ból és szólóban folytatja tovább. Jelenleg szólóalbumán dolgozik, melyhez leforgatta első klipjét Soha nem késő címmel. Magánélete is rendeződött, több mint két éve együtt él Molnár Balázzsal,a kivel első babájuk 2011 év végén született.

Zenekarai (1 db):

Groovehouse

Groovehouse

(ismeretlen - napjainkig)

Kiss Judit dalszövegek (0 db):



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább