Bánfi Ferenc

Bánfi Ferenc
Teljes név: Bánfi Ferenc
Együttes: Jászmagyarok,
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1807 alkalommal

Bemutatás:

1974.december 11-én születtem Jászberényben, édesanyám hetedik gyermekeként.
Apai felmenőim útján Erdélyből származom, anyai szálon redemptus Jász sarj vagyok.
Kiskoromtól kezdve már tehetséges énekesnek tartottak tanáraim, általános iskolásként bekerülhettem lakóhelyem énekkarába, később a Jászapáti városi vegyeskarba is.
1991 decemberében határoztuk el kollégiumi diáktársaimmal hogy „zenekart alapítunk” ahol én kaptam a gitáros/énekes posztot.
Hirtelen felbuzdulásból táplált reményekkel telve jelentkeztünk is Szolnoki zenetanárokhoz, ki-ki a saját hangszerén kezdett el „ügyetlenkedni”.
Kamaszként életformám lett a nyakba akasztott gitárral való közlekedés, az ad-hoc koncertezés, az utcazenélés – ekkor erősödött meg a hangom.
A ’90-es évek közepétől számos Jászsági együttesben játszottam, iskolai, városi ünnepségekre kaptam felkérést – így nyerve színpadi biztonságot.
1998-ban felvételt nyertem a Kőbányai Zenei studióba ahol alkalmam nyílt Jazz-ének szakon továbbfejleszteni zenei gyakorlataimat - ám ez nem az én világom volt, hozzám mindíg a rockzene és az erős orgánummal áldott előadásmód állt közelebb.

Próbálkozások sorát hozta össze számomra az ezredforduló, majd sikerült bekerülnöm a Jászság egyik legütőképesebb formációjába akikkel hazai és külföldi hard rock örökzöldeket adtunk elő klubokban, motoros találkozókon, rockfesztiválokon.
2004-ben jelent meg első hanghordozóm „Itt Európa közepén” címmel, amelyen Magyar Alíz általam megzenésített verseit adtam elő Gidófalvy Attila barátom önzetlen zenei segítségével.
Ezen a lemezen szerepelt először a „Történelmi Lecke” c. dalom is mely a 2004-es, kettős állampolgárságért folyó népszavazás kampánydala lett, a Magyarok Világszövetségének szervezésében, számomra több fellépési lehetőséggel.
Közben jött ami elmaradhatatlan az életben; nősülés, házépítés, gyermekáldás – az élet gyönyörű értelme és az ezzel járó nehézségek.

2006-ban ismét studióba vonultunk ahol az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából készítettük el az „Októberi Hősök” című dalunkat melynek hatására megalakult a „Jászmagyarok” amelynek szöveg / zeneszerzője, szervezője vagyok.

Zenekarai (1 db):

Bánfi Ferenc dalszövegek (8 db):

A gumid kopjon, ne a hazád(Jászmagyarok)
video

Felépül a váram(Jászmagyarok)
video

Intro(Jászmagyarok)
video

Jászmagyarok(Jászmagyarok)

Meghalt Ez Az Ország(Jászmagyarok)
video

Októberi hősök(Jászmagyarok)
video

Pogányos Hitvallás Magyarul(Jászmagyarok)
video

Redemptio(Jászmagyarok)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább