Takács Ferenc

Takács Ferenc
Teljes név: Takács Ferenc
Együttes: Mészáros Tamás,
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 1, összesen 1126 alkalommal

Bemutatás:

zeneszerző, hangmérnök

Biográfia:

Szülei már gyermekkorában felfedezték, hogy nagy tehetsége van a zenéhez, érzéke a hangokhoz, s hogí rendkívül jó hallása van. A révkomáromi művészeti alapiskola ének-zongora szakán tanulta a zene fortélyait. Négy évvel ezelőtt jött haza a Felvidékre, mivel néhány évig Írországban élt és alkotott. Nevéhez fűződik az első írországi magyar rádió megalapítása. A honvágy azonban hazahúzta a szívét, így otthagyta Írországot és visszatért a Felvidékre, ahol folytatta a zenélést, számos koncertet adott Magyarországon is. Hangversenyein saját szerzeményeit is előadja. Számos zenésznek, előadónak írt már dalt. Mészáros Tamással néhány éve találkoztak először, azóta együtt dolgoznak. Ők a szerzői a „Túlvilági álom“ című emlékdal, amit Bódi László, azaz Cipő, emlékére írtak. Tamás nemrégiben újra felkereste, és az általa írott dalszövegből készítette el Ferenc a „Szállj hozzám“ c. szerzeményt. A dalban közreműködött Benkó Antal, aki a gitárokat játszotta fel.
Mészáros Tamás első lemezét tartom a kezemben, melynek címe: „Hallgass rám!“, s amely tulajdonképpen az apropója a mai estnek. Ezt mutatjuk be ma este önöknek, a lemez hanganyagából adunk ízelítőt, kedvcsinálót. Az itt ülő művészek mindegyike valamilyen módon hozzájárult ennek a lemeznek az elkészítéséhez, amely egész estét betöltő hanganyag. A CD a lemezbemutatót követően megvásárolható és a művészek által dedikáltatható. Meggyőződésem, hogy ez a lemez nem hiányozhat az önök könyvtárából. Miért is? Azért, mert olyan dalok vannak rajta, amelyek szórakoztatnak, dinamikusak, lendületesek, fiatalosak, optimizmust árasztanak, az optimizmusra pedig nagy szükségünk van ma. Nem beszélve arról, hogy a hanganyag tiszta forrásból fakad, azaz tipikusan felvidéki magyar és olyan dalok is szerepelnek rajta, melyeknek Mészáros Tamás a szerzője vagy társszerzője.

Zenekarai (1 db):

Takács Ferenc dalszövegek (3 db):

Szállj Hozzám!(Mészáros Tamás)

Túlvilági álom(Mészáros Tamás)
video

Túlvilági álom (közr. Takács Ferenc)(Mészáros Tamás)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább