Pozsonyi Tibor

Pozsonyi Tibor
Teljes név: Pozsonyi Tibor
Együttes: Hit,
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1785 alkalommal

Bemutatás:

A Hit, majd HitRock együttes dobosa. A dalok egy részének szerzője, társszerzője.

Biográfia:

"1955-ben, Mikulás napján születem.

Gitáros szerettem volna lenni. Kaptam is egy akusztikus gitárt a szüleimtől, de megfordítottam és elkezdtem rajta dobolni. Így lettem dobos!

Első zenekarom a Péntek 13. volt, majd következett az Androméda együttes.

1976-ban az Orient együttesbe kerültem. Itt játszottam elöször együtt a Hit, a mai HitRock együttes tagjaival. 1986-ban a Hit zenekar feloszlása után a Lépcsőház együttes dobosa lettem, de mellette részt vettem sok projektben, mint vendég zenész. (Péládul Led Zeppelin vagy Queen tribute.)

1998-ban újra indult a Hit együttes, egy CD-t is kiadtunk a korábban kiadatlan dalaink akkori verzióival "A véncsavargó... '78-'98" címmel.

2000-ben tagcserék és névváltoztatás következett. Ekkor lettünk a Hitből HitRock. Majd Füxivel, azaz Füchsel Tiborral megalapítottuk a HitRock Pink Floyd Tribute Band-et, vagyis a mai nevén a Hungarian Pink Floyd Show-t is.

A Pink Floyd tribute mellett többször is összeálltunk egy-egy előadásra a HitRock-kal. Volt lemezfelvétellel egybekötött 30 éves jubileumi koncert, volt a Budai Ifjúsági Park 50. évfordulójára rendezett fesztivál, volt Tihanyi Gábor - Tánci barátunk emlékére rendezett koncert, aki anno a HitRock gitárosa volt.

2014. tavaszán Füxivel úgy döntöttünk, hogy hosszútávra gondolkodva, új tagokkal, újra összeállunk a HitRockkal. A tizenöt éves ifjű tehetséggel, Somogyi Remiggel újjáalakult banda 35 éves jubileumi koncertjének anyaga, -rajta új dalainkkal- szintén meg lett örökítve. A buli felvételéből készült CD "HitRock 35 Live!" címen jelent meg. "

Zenekarai (1 db):

Hit

Hit

Pozsonyi Tibor dalszövegek (7 db):

Bőrjakós srác(Hit)

Nálam az autó(Hit)
video

Oké!(Hit)

Talált tárgy(Hit)

Üveghegy (eredeti változat)(Hit)

Üveghegy (kislemez változat)(Hit)
video

Valaki segítsen(Hit)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább