Gülch Csaba

Gülch Csaba
Teljes név: Gülch Csaba
Együttes: Dinnyés József,
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 1, összesen 1172 alkalommal

Bemutatás:

Költő. ---> Verseit (A vérző liliom, Parányi könnycsepp, Tófehér éjszaka, stb.) Dinnyés József megzenésítette és folyamatosan előadja rendhagyó irodalomórák keretében, és más fellépésein. Ezek jó része hanghordozókon is megjelent.

Idézet a költő saját önéletírásából:
"1959-ben születtem Téten. Családom olyan gyermekkort teremtett nekem, amelynek hangulata életem végéig felejthetetlen marad. Szüleim szigorú, de mégis meleg szóval neveltek. A körülöttem élő emberek példát adtak a munka, a tudás megbecsülésére és az emberségre.
Szerencsésnek tartom magam, hogy falun élhetek, hisz így otthonom valóban igazi menedék. Szeretem a könyveket, legigazibb barátaim: megtanítanak örülni, sírni, szeretni, remélni — élni. S hogy életemről beszámoljak, formálni próbáljak, erre jó a vers, a lírai helyzetjelentés, amely nemcsak lehetőség, hanem kényszer is. Remélem, a verseimben leírtakat mások is hasonlóan érzik! Ha igen, megérte . . ."

Zenekarai (1 db):

Gülch Csaba dalszövegek (2 db):

Parányi könnycsepp(Dinnyés József)

Tófehér éjszaka(Dinnyés József)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább