Szakácsi Gabor

Szakácsi Gabor
Teljes név: Szakácsi Gabor
Együttes: C.A.F.B.,
Hangszer, szerep: ének
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1751 alkalommal

Bemutatás:

Szakácsi Gábor egy Amerikában élő magyar születésű gitáros, énekes, zeneszerző. Ő alapította a C.A.F.B. nevű budapesti alternatív rockegyüttest 1990-ben. 1999 nyarán az Egyesült Államokbeli Seattle városába költözött, ahol később amerikai állampolgárságot kapott. A korábban botrányairól híres Szakácsi ma az amerikai Sledgeback zenekar tagja.

Biográfia:

Szakácsi a Budapest északi részén fekvő békásmegyeri lakótelepen élt egészen az USA-ba való távozásáig. Interjúk alkalmával többször is beszélt múltjáról és zenei pályafutásának kezdetéről.[2] 1989-90-es időszakban a Fekete Lyuk nevű szórakozóhelyen ismerkedett meg Szita Mihállyal akivel közösen alapították meg[3] a 90-es évek végén sikeressé vált C.A.F.B. együttest.
Miután 2004-ben elhagyta a C.A.F.B. sorait, Szakácsi életre hívta Sledgeback[6] nevű együttesét, néhány amerikai barátjával. A 2004 óta működő zenekar élén, turnék alkalmával többször is bejárta az USA nyugati részét.[7]. 2015 óta újra a C.A.F.B. tagja.
Szakácsi nyers zenei stílusa már a korai anyagokon is hallható. A főleg punk zenéhez közel álló irányzat és hangzás minden egyes lemezen fellelhető, az 1992-es Utcastílus anyagtól, a Sledgeback 2010-es nagylemezéig. A dalok általánosságban az élet sötétebbik oldalát taglalják, amihez sokszor a mély énekhang[9] kölcsönöz sajátos hangulatot. A korai Szakácsi által írt dalok ennek ellenére eltérnek az 1996 utáni zenei irányzat vonalától. Ezekre példaként említhető a BRFK (1991) és Engedj be! (1997) című dalok közti műfaji különbség. Az utóbbi[12] videoklipje hónapokig a Magyar könnyűzenei televíziók (Z+, Szív TV, VIVA) listáinak élvonalában volt, aminek köszönhetően a C.A.F.B. komoly elismerésekre tett szert.Szakácsi Gábor énekstílusának hatásai megtalálhatóak a kilencvenes évek végén és azt követően érkező Magyar underground rockzene generációjának zenei világában.

Zenekarai (1 db):

C.A.F.B.

C.A.F.B.

(1991 - 2018)

Szakácsi Gabor dalszövegek (10 db):

A kor(C.A.F.B.)

Békásmegyer, Szigony utca(C.A.F.B.)

Bérgyilkos(C.A.F.B.)

Elemi ösztön(C.A.F.B.)

Engedj be !(C.A.F.B.)
video

Kevesebb vagyok Jézusnál!(C.A.F.B.)

Nem alszom el(C.A.F.B.)

Nem hagyom el(C.A.F.B.)

Öntörvényű rock and roll(C.A.F.B.)
video

Vamzer(C.A.F.B.)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább