Nyulassy Beatrix

Nyulassy Beatrix
Teljes név: Nyulassy Beatrix
Együttes: Continental Singers, Noclav, Syrius,
Hangszer, szerep: ének
Megtekintve: Ma 1, összesen 1605 alkalommal

Bemutatás:

énekesnő, zongorista, fotómodell szül: 1953. május 16. Budapest

Biográfia:

6 évesen az Állami Balett Intézetben kezdett tanulni. Gyerekszereplőként rendszeresen fellépett az Állami Operaházban és az Erkel Színházban. 14 éves korától egy zeneiskola magánének tanszakán kezdte képezni magát. 1970-ben felvételt nyert Toldy Mária Táncdal Stúdiójába. Majd sikeresen felvételezett a Magyar Rádió Könnyűzenei Stúdiójába. Közben különböző együttesekkel lép fel ezek: Continental, Syconor, Syrius, Stereo, Noclav, Sakál-Vokál, Calypso Plusz Band. 1972-ben a Ki Mit Tud? verseny döntőjébe is bekerül. Ezek után kezdi meg szóló karrierjét. Az érettségi után a Liszt Ferenc Zeneakadémián ének és zongora tanszakon tanul, majd diplomázik. Ezzel egy időben jár az egri Tanárképző Főiskola népművelés-pedagógia szakára.
1974-ben a „Tessék Választani „ énekversenyen énekli : „ Álljunk egymás mellé „ Berki Géza-ifj. Kalmár Tibor szerzeményét, amivel elnyeri a közönség díjat. A dalt lemez formájában a Hungaroton adja ki.
Ezen kívül a Magyar Rádióban több felvétele is készült, többek között ő énekli magyarul Bradányi Iván szövegével az I’m sorry című, híres Brenda Lee dalt. Majláth Júlia is komponált számára „Kedves zug a Zugligetben” címmel. Ezek a felvételek a mai napig a Rádió tulajdonát képezik, sajnos nem jelentették meg lemez formájában. Az éneklés mellett folyamatosan képzi magát elvégzi az ELTE bölcsész karát, majd szakágakból a pszichológia vonalán több diplomát is szerez. Az éneklés mellett mindig komoly polgári foglalkozásai voltak. 17 évig volt egy belvárosi művelődési ház igazgatója, magán színház és koncert jegyirodát működtetett és tagja volt a Nemzeti - a Rock - és az Új Színház társulatának. Színi tanodát vezet. 1983-ban játszott a „Drakula” című produkcióban Jancsó Miklós rendezésében. Pszichológusként is praktizál. Polgári foglalkozásai is mind a művészetekhez kötik és folyamatosan énekel itthon és külföldön is. Az újságok hamar felfedezik, számos újságban láthattuk címlap lányként. Ami nem csoda, hiszen a kor legszebb magyar énekesnője volt. 1999-ben szerződést kap az USA-ba. Énekel Las Vegasban a Cirque du Soleil társulat tagjaként évekig ő énekelte az „Allegria” előadás címdalát és betét dalait. Arizonában Big Pete Pearson a rock-blues koronázatlan királyának együttesének tagja lesz, több lemezen is közreműködött. Hollywoodban az Universal Studios VIP. részlegében mint idegenvezető dolgozik. Majd 2013-ban felkérést kap Balázs János zongorista-zeneszerzőtől, hogy a Cziffra György életét megelevenítő Miss Arizona címszerepét énekelje el. Ekkor jön haza Magyarországra a musical címszerepe után több betegség és baleset éri, így már nem tér vissza az USA-ba és visszavonul. Nyulassy Beatrix 2014-ben a MagyaRock Hírességek Csarnoka meghívására dedikál a múzeumban és fotói is kikerülnek a múzeum falára így , mint a nagy generáció tagja ő is ott van a halhatatlanok között.

Zenekarai (3 db):

Continental Singers

Continental Singers

(ismeretlen - napjainkig)

Noclav

Noclav

(ismeretlen - napjainkig)

Syrius

Syrius

(ismeretlen - napjainkig)

Nyulassy Beatrix dalszövegek (0 db):



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

nyulassybeatrix Hozzászólás ideje: 2017-05-22 01:11:07

Utolsó bejelentkezés:
2017-05-22 10:35:04

Véleménye a(z) "Nyulassy Beatrix" személyről:

remélem, hogy a retro klipem is fel lesz töltve

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább