Góbé zenekar

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 21068 alkalommal

Bemutatás:

A 2007-ben alakult Góbé zenekar merészen, kísérletező kedvvel nyúl az autentikus zenéhez. Akusztikus hangszereken népdalokat játszanak, megkötések nélkül, könnyűzenei stílusok között kalandozva. Olyan “népi popzenét” alkotnak, amely szórakoztató és kortárs, de megőrzi tradicionális gyökereit. Céljuk, hogy közelebb hozzák a népzenét, valamint hidat építsenek a különböző zenei színterek közé. Formabontó koncertjeikkel, eklektikus lemezeikkel rendhagyó színfoltjai a világzenei szcénának.

Biográfia:

A zenekar már az alakulás utáni első hónapokban bemutatkozott a Duna TV-ben, döntős lett az országos Fonó Ki-Látó tehetségkutató versenyen, és a III. Bornépek Dalai Népzenei Versenyen elnyerte a Szentendrei Szabadtéri Múzeum különdíját.

2008 óta állandó résztvevője a Művészetek Palotája „Hangulatkoncert" sorozatának.

2010 óta a Fonó Budai Zeneházban az Utolsó Óra Táncház állandó zenekara.

Közreműködött többek között Csík Jánossal (Csík zenekar), Porteleki Lászlóval (Muzsikás Együttes), több magyarországi táncegyüttesnek volt már kísérőzenekara, fellépett Szlovákiában, Szerbiában, Németországban, Svájcban és Törökországban is.

Bartók Béla 130. születési évfordulóján a „44 duó két hegedűre, népi forrásanyagokkal" címmel exkluzív jelleggel bíró nagyszabású műsort mutatott be Budapesten, majd később Genfben, melyben a teljesség igényével szólaltak meg a bartóki feldolgozások mellett a magyar, szlovák, szerb, román, rutén, és arab eredeti népi dallamok.

Az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. által 2011-ben rendezett TALENTOMÉTER tehetségkutató verseny világzene/népzene kategóriájában a zsűri 67 nevezett zenekar közül a Góbét ítélte legjobbnak.

A zenekar tagjai számos hangszeren játszanak, és nem csak a népi, hanem a klasszikus zenében is képzettek. Elkötelezettséget éreznek a hagyományos népzene minél hűbb elsajátítása és megszólaltatása ügyében. Ezáltal lehetőségük nyílik a forráshű népzene és a bartóki, vagy saját feldolgozások magas szintű megszólaltatására.

Tagok:

Csasznyi Imre

basszprímtambura, ének, 3 húros brácsa

Egervári Mátyás

cimbalom, dudák, brácstambura, tekerő, gardon, dob

Kiss B. Ádám

hegedű, ének

Timár Márton

nagybőgő

Vizeli Máté

3 húros brácsa, 4 húros brácsa, hegedű, koboz, gitár

Albumok:

Góbé zenekar Góbé

Góbé

2012

Góbé zenekar Zeng

Zeng

2018

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább